luni, 10 septembrie 2012

Olimpiada de șah – România în primele 10

În primul rînd bine v-am regăsit! Smile

Eclipsată de Jocurile Olimpice și Paralimpice, în anonimat pentru presa ”sportivă”, duminică (9 septembrie 2012) s-a terminat la Istambul Olimpiada (a 40-a) de Șah.
Echipele noastre merită felicitate pentru rezultatele obținute, locul 8 pentru băieți (Open) și locul 5 pentru fete. Componenții echipelor noastre au fost:
Open: Constantin Lupulescu, Mircea Pârligras (cel mai bun rezultat 8 puncte  din 10), Mihail Marin, Levente Vajda și Vladislav Nevednichy.
Fete: Cristina Foișor, Irina Bulmaga, Luminița Cosma, Alina L’amy (cel mai bun rezultat 7,5 puncte din 10) și Mihaela Sandu.
Dacă ne uităm la rezultatele istorice, o clasare a ambelor echipe în primele 10 a fost obținută ultima data în 1998 (10 la Open, 6 la fete). Istoric, cele mai bune rezultate au fost obținute de băieți în 1984 (locul 5 – un loc 3 la o competiție neoficială în 1926 nu este luat în considerare pentru palmares) și de fete în 1982 (locul 2), 1984 și 1986 (locul 3). Și la șah femeile au rezultate mai bune Smile.
Pentru mine este o surpriză foarte plăcută acest rezultat și poate fi un moment bun pentru o mai bună mediatizare (cel puțin în școli) a „sportului minții”.
Să nu uităm că la Bazna va avea loc a 6-a ediție a unuia din cele mai ”tari” turnee de șah din lume (un fel de Wimbledon al șahului) – Turneul Regilor – unde vor participa liderul clasamentului mondial (Magnus Carlsen) și campionul mondial (Viswanathan Anand).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu